Waarom aanpakken?

Stadionpark is een gebied vol kansen. Het is door de ligging aan tramlijnen, een treinstation en een aantal invalswegen één van de stadsentrees van Rotterdam. Met de ligging aan de Maas is het één van de mooiste plekken van Rotterdam. En het bruisende stadscentrum ligt op een steenworp afstand. Dit kan allemaal versterkt worden om van Stadionpark een waardige stadsentree aan de Maas te maken, een aanjager voor heel Rotterdam Zuid en de plek waar we Rotterdam neerzetten als dé sportstad van Nederland.

Stadionpark nu

Op dit moment is Stadionpark het beste te beschrijven als een versnipperd gebied. Je vindt er sport, natuur, woningen, recreatie en ondernemers, maar ze zijn van elkaar gescheiden. De wegen vormen barrières waardoor er geen kruisbestuiving is tussen de gebieden. Zo blijft de Veranda een woongebied en het gebied rond de Kuip een plek voor topsporters. De gebieden functioneren op zichzelf goed, maar er zit meer in. Als de wijken worden versterkt in hun karakter en op een laagdrempelige met elkaar verbonden worden, kunnen ze elkaar versterken.

Onze ambitie

De ambitie voor Stadionpark is om de bestaande gebieden en hun karakter te versterken. Om Stadionpark neer te zetten als vrijetijdsgebied, als onderdeel van Rotterdam woonstad, als economische motor en als mobiliteitsknooppunt. Met slimme investeringen willen we al deze ambities waarmaken.

In de praktijk

Die ambities kunnen we natuurlijk niet in ons eentje waar maken. En dat zouden we ook niet eens willen. We willen kansen creëren, burgers en ondernemers een handje helpen, een duwtje in de rug geven, de juiste mensen met elkaar in contact brengen. Zodat een sportopleiding zijn lessen in de praktijk kan brengen op een plek waar topsport wordt bedreven. Zodat je binnen een kwartiertje lopen zowel van de natuur kan genieten, een restaurant aan de Maas kan én een wedstrijd van Feyenoord kan bezoeken. Dat je kan wonen in een gebied dat aanzet tot een actieve levensstijl. Dat je kunt wonen, leven, sporten en werken in een bereikbare, groene omgeving.