Maaspromenade

De Veranda kent een prachtige ligging aan de Maas tussen het Mallegatpark, het nieuwe stadion en het Eiland van Brienenoord. Een plek waar veel specifieke kwaliteiten zichtbaar worden. De stad en de natuur, het getij en de haven: je beleeft het allemaal als je aan deze oever komt recreëren en genieten van de ruimte en het uitzicht.

We gaan investeren in een levendige en aantrekkelijke oever waar flaneren de natuurlijke manier van bewegen wordt. Met de opknapbeurt van de kade stimuleren we ook lokale horeca om bijvoorbeeld een terras aan het water te bouwen. Omdat we bezoekers verleiden om op 'nieuwe' manieren naar het gebied te komen, is het een komen en gaan van watertaxi's, waterbussen en andere boten.

Ook de wijk zelf krijgt, in samenspraak met de bewoners en ondernemers, een opknapbeurt. Meer groen en een betere verkeersafhandeling zijn hierbij de uitgangspunten.

Aantrekkelijk voor ondernemers

Met de opknapbeurt voor de Veranda willen we dit gebied ook voor ondernemers aantrekkelijk maken. Met de Maaspromenade voor de deur en Feyenoord City om de hoek is de Veranda dé plek om te ondernemen.

Drukke wijk

Het kan vaak druk zijn in de Veranda, vooral als Feyenoord een thuiswedstrijd heeft. Met het nieuwe stadion, nieuwe parkeergelegenheden en betere bereikbaarheid via het openbaar vervoer gaan we het sluipverkeer tegen en houden we de wijk rustig en goed bereikbaar.

 

Het gebied in beeld