Geen plannen

Sportdorp ligt middenin Stadionpark, toch gaan we dit gebied met rust laten. De wijk is namelijk al mooi zoals hij is: volop plek voor Rotterdammers in een groene omgeving. Wel zal de wijk natuurlijk meeliften op de veranderingen rondom de wijk. En we gaan kijken of we niet slim om kunnen gaan met bestaande panden die niet meer worden gebruikt, bijvoorbeeld het deels leegstaande kantoorpand bij de Stadionlaan.

Meeliften

Sportdorpers kennen het wedstrijdschema van Feyenoord precies uit hun hoofd. Tijdens thuiswedstrijden gaat de wijk op slot en kom je er alleen nog maar in met een toegangspas. Toch weten veel supporters stiekem de wijk in te komen en dat zorgt natuurlijk voor overlast. Met de komst van Feyenoord City en de verbeterde mogelijkheden om het stadion met het openbaar vervoer te bereiken zal deze drukte minder worden.

Ook van de andere plannen voor Stadionpark kunnen Sportdorpers de vruchten plukken. Van flaneren aan de boulevard, sporten in Park de Twee Heuvels tot wedstrijden kijken op Sportcampus, voor de Sportdorper ligt dit alles straks op loopafstand. Het sociaal-economisch programma van Feyenoord City en de andere ontiwkkelingen zorgen bovendien voor meer stages en werkgelegenheid in de nabije omgeving.

Het gebied in beeld