Het gebied

Samen met Park de Twee Heuvels vormt de Sportcampus een modern park waar sportbeleving centraal staat. Dit park is dankzij het Rondje Stadionpark goed verbonden met de andere gebieden. De sportvelden liggen op door water omgeven eilanden, zo zorgen we ervoor dat het ook buiten de sportvelden goed vertoeven is op de Sportcampus.

Wonen in de Sportcampus

Een groen en sportief gebied, midden in de stad met goede bereikbaarheid en veel voorzieningen binnen handbereik. Wie wil daar nou niet wonen? Dat is precies de reden dat we in de Sportcampus ook nieuwe woonruimte gaan ontwikkelen. Daarbij denken we niet alleen aan appartementen, maar ook aan eengezinswoningen in een autovrije omgeving. Met het Rondje Stadionpark voor de deur, een nieuw treinstation om de hoek en ondergrondse parkeergarages hoef je je over bereikbaarheid geen zorgen te maken. Bovendien ben je zo in de binnenstad of juist de stad uit.

Topsport en breedtesport naast elkaar

De Sportcampus is, samen met de Kuip en het topsportcentrum net buiten het gebied, thuishaven voor de beste sporters van Rotterdam. Het nieuwe Sportcomplex Olympia met daarop het nieuwe clubverzamelgebouw biedt plek aan FC IJsselmonde, RV & AV Overmaas en Hockeyclub Feijenoord. Deze clubs spelen op de nieuwste velden en maken gebruik van de meest moderne faciliteiten. Atletiek Rotterdam heeft een tijdelijke plek op de Sportcampus: de bedoeling is dat zij straks in de herontwikkelde Kuip een prachtige nieuwe plek krijgen.

Feyenoord ontwikkelt in het zuidelijke gedeelte van de Sportcampus een state of the art nieuw trainingscomplex voor de profspelers. Ook de jeugdspelers van Feyenoord en de Sportclub Feyenoord krijgen een nieuw, gezamenlijk onderkomen.

De Sportcampus biedt ook ruimte om ongeorganiseerd te sporten. Je kunt bijvoorbeeld met een groep vrienden één van de velden huren om uurtje te sporten, of hardlopen over het Rondje Stadionpark dat dwars over de Sportcampus loopt.

Op de Sportcampus sporten jeugd, amateurs en professionals zij aan zij en werken aan het verbeteren van hun spel.

Het gebied in beeld