Nieuw stadion

De Kuip is een fantastische plek, maar Feyenoord is op zoek naar meer: meer mogelijkheden, meer ruimte, meer mensen. Daarom wordt aan de oever van de Maas een nieuw stadion gebouwd dat plaats biedt aan 63.000 bezoekers. Om de band met het verleden niet te vergeten blijven bepaalde kenmerken van de Kuip bewaard. Zo zitten supporters ook straks weer dicht op het veld, is vanaf elke tribuneplek het zicht op het veld goed, lopen de tribunes in de hoeken door en komt er weer een spelerstunnel.

In het nieuwe stadion is straks elke dag iets te doen. Er is ruimte voor horeca en congressen, het stadion is toegerust voor evenementen en concerten en bezoekers kunnen een kijkje in het stadion werpen.

Gebiedsontwikkeling

Een nieuw stadion is een gigantisch project, een aanjager voor de gehele gebiedsontwikkeling. In Feyenoord City worden dan ook extra appartementen, hotels, winkels, horeca en een nieuw bioscoopcomplex gebouwd. En is er ruimte voor bedrijven die innoveren op het gebied van sport. Zo wordt het stadion geen losstaand complex, maar wordt Feyenoord City verweven met het Stadionpark.

De monumentale Kuip krijgt een tweede leven. Er zijn plannen om onder andere appartementen, een Feyenoord-brouwerij en een atletiekbaan in de Kuip te realiseren.

Bereikbaarheid

Het mobiliteitsprogramma is een belangrijk onderdeel van Feyenoord City. Door bijvoorbeeld nieuwe manieren van (openbaar) vervoer toe te voegen, slimme oplossingen voor parkeren te bedenken en kaartverkoop voor wedstrijden en evenementen te koppelen aan vervoerswijze blijft het gebied in de toekomst goed bereikbaar, ook tijdens drukke evenementen.

Sociaal-economisch programma

Daarnaast bevat Feyenoord City een uitgebreid sociaal-economisch programma, zodat niet alleen het gebied opknapt, maar ook de inwoners van de aangrenzende wijken baat hebben bij de ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan meer mogelijkheden om te sporten en extra stageplaatsen en banen.

​Meer informatie

Feyenoord City is een enorm divers bouwproject en er is veel meer over te vertellen dan we hier kunnen. Kijk daarom voor meer informatie op de website van Feyenoord City en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Lees op de website van de gemeente Rotterdam meer over de gemeentelijke betrokkenheid bij Feyenoord City.

Het gebied in beeld