Zuiddiepjebrug afgesloten
15-04-2021

Nieuwe brug open, Zuiddiepjebrug afgesloten

Op maandag 12 april gaat de nieuwe brug naar het Eiland van Brienenoord, de Ben Schopbrug, open voor verkeer. Dat is ook het moment dat de Zuiddiepjebrug wordt afgesloten en uit elkaar gehaald.
 

Over de Ben Schopbrug

De Ben Schopbrug is vernoemd naar Ben Schop. Dat is op zich niet zo verrassend. Maar wie was Ben Schop eigenlijk en waarom is de brug juist naar hem vernoemd? Bernhard Schop (1941-2006) was een deelgemeenteraadslid in de deelgemeente IJsselmonde van 1984 tot zijn plotselinge overlijden. Ben is geboren en getogen in IJsselonde en is altijd in ‘zijn’ IJsselmonde blijven wonen, Hij zette zich, onder andere via zijn werk in de deelgemeenteraad, in voor het gebied. Zodoende was hij pleitbezorger van een betere verbinding tussen het Eiland van Brienenoord en IJsselmonde. Met de aanleg van deze nieuwe brug komt de wens van Ben Schop, vijftien jaar na zijn overlijden, alsnog tot vervulling.

De nieuwe brug past

Het beweegbare middendeel, het 'val', van de brug sloot niet goed. Dit is inmiddels verholpen door de opleggingen van het val aan de eilandzijde iets te verplaatsen. De brug wordt daarom in gebruik genomen. In de komende periode stellen we de leuningen beter af zodat ze zo goed mogelijk in één lijn met de hele brug vormen.

Naar het eiland na 12 april

Zoals gezegd is de oude Zuiddiepjebrug vanaf 12 april afgesloten voor al het verkeer. De aannemer begint dan meteen met het uit elkaar halen van deze brug. Een week later worden de grote delen weggetakeld. De route via het Hoendiep naar het eiland is dan niet meer te gebruiken. Om op het eiland te komen neemt u de Ben Schopbrug door vanaf de Stadionweg de afslag te nemen tussen de autowasstraat en het snellaadstation.

Naar verwachting zijn alle twee de bruggen rond de zomer helemaal klaar.

 

Brug_MarcelWalraven