26-11-2018

Wethouder Bokhove bezoekt Feyenoord

Om met eigen ogen te aanschouwen hoe het gesteld is met de mobiliteit rond wedstrijden van Feyenoord, bracht wethouder Judith Bokhove (mobiliteit) afgelopen zondag een bezoek aan de wedstrijd Feyenoord – FC Groningen. 

Naar aanleiding van enkele vragen, ook uit de raad, besloot Bokhove een kijkje te komen nemen bij Feyenoord. Daar maakte ze onder andere kennis met medewerkers van Feyenoord, bekeek hoe het eraan toegaat bij het mobiliteitscentrum en sprak ze met bewoners van de Veranda over de parkeerdruk. 

 

Mobiliteitscentrum

Tot voor kort zaten verschillende partijen die gaan over de mobiliteit niet samen in een ruimte, maar verspreid over vier of vijf plekken. Daar bracht de mobiliteitsmanager van Feyenoord verandering in. Zo zitten onder andere politie, Feyenoord, RET en beveiliging samen om vanuit een centrale plek alles te kunnen overzien en maatregelen te kunnen nemen. 

 

Wedstrijd

Na het bezoek aan het mobiliteitscentrum bekeek de wethouder nog een deel van de wedstrijd Feyenoord – FC Groningen, maar ze zag niet de hele pot. Een gesprek met de hulpdiensten net buiten het stadion stond namelijk ook nog op de planning. 

Na de wedstrijd bekeek ze samen met de bewoners van de Veranda hoe druk het eigenlijk is, en zag ze dat een half uur na de wedstrijd de rust in de wijk weer redelijk was wedergekeerd. 

20181125_123021(1)