06-06-2019

Werkzaamheden 2019 Veranda in laatste fase

De werkzaamheden aan de Veranda in 2019 zijn toe aan de laatste fase. In samenspraak met bewoners zijn er plannen gemaakt die de leefkwaliteit van de openbare ruimte op de Veranda moeten verbeteren en sluipverkeer moeten terugdringen. We vroegen aan Ronald Wagter, projectmanager bij Stadsontwikkeling hoe het er nu voor staat. 
 
(Lees verder onder de foto)
PHOTO-2019-06-06-12-13-25

De laatste fase van de werkzaamheden aan de Veranda zijn bijna klaar. ‘We zijn nu toegekomen aan de werkzaamheden bij de Pathé. Voor de bioscoop komt een groot plein met ruimte voor meer groen’, legt Wagter uit. De weg die voor de Pathé langs loopt verdwijnt dus. Dit betekent ook dat de oorspronkelijke plek van de Drive-Thru van de Kentucky Fried Chicken vervangen moest worden. ‘Bezoekers van de KFC kunnen nu direct vanaf de Stadionweg de nieuwe Drive-Thru inrijden. Komend plantseizoen plaatsen we daar ook bomen.’  
 
Door geen auto’s meer te laten rijden voor de Pathé, wordt dit stuk volgens Wagter leefbaarder en veiliger. ‘Voor mensen die toch dichtbij de Pathé moeten komen om bijvoorbeeld iemand af te zetten, komt er bij het restaurant Happy Italy een Kiss & Ride’, vertelt Wagter. Het nieuwe plein voor de Pathé is over ongeveer een maand gereed.