Werk in uitvoering
18-09-2020

Werk in uitvoering

Op verschillende plekken in het gebied wordt zichtbaar gewerkt, onder andere aan de Olympiaweg, Veranda, Noorderhelling en de Posthumalaan. Vrachtwagens, bouwhekken, grond verzet, graafmachines, bouwlieden, hoveniers. Er gebeurt van alles! We geven een kort overzicht.
 

keerlus Posthumalaan 01_Arnoud Verhey

Aanleg van de keerlus op de Posthumalaan

Dit ligt niet in het Stadionpark, maar is wel belangrijk voor het verbeteren van de tramverbinding. De aanleg van de keerlus voor de trams op de Posthumalaan en Veemstraat is in volle gang. In de komende weken wordt er gewerkt aan de stoep, de weg rondom het Luxor Theater en wordt het fietspad verlegd. In het weekend van vrijdag 25 tot en met maandag 28 september is de Posthumalaan in beide richtingen afgesloten. Dan worden de rijbanen aangesloten op de vernieuwde kruising van het Wilhelminaplein. Verkeer wordt dan tijdelijk omgeleid via de Laan op Zuid.

Werkzaamheden aan de Olympiaweg

Niet alleen de sportcampus, maar ook de omgeving hiervan wordt aangepakt. Er wordt nog hard gewerkt aan de herinrichting van de Olympiaweg. Zo wordt de riolering vervangen, past waterbedrijf Evides de waterleiding aan.
Fase 1 is bijna afgerond. De rijbaan richting Adriaan Volkerlaan wordt eind september geasfalteerd en kan in oktober weer worden gebruikt. Daarna wordt gestart met fase 2. In deze fase wordt de rijbaan richting de Coen Moulijnweg/viaduct aangepakt. Er komt een mooi fietspad en parallel aan de weg worden (bus)parkeerplaatsen aangelegd. In de zomer van 2021 ligt de Olympiaweg er weer als nieuw bij.

De hoofdingang van de sportcampus en het parkeerterrein aan de Olympiaweg blijven tijdens de werkzaamheden altijd bereikbaar.
Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk de impressie.

Herinrichting van de Veranda

De werkzaamheden in de laatste fase van de herinrichting van de Veranda zijn bijna afgerond. Bij de Pathé zijn op verzoek van de ondernemers extra parkeerplekken voor fietsen en scooters gemaakt. Op een aantal stukken is de stoep verbreed en de Puck van Heelstraat is opnieuw ingericht en geasfalteerd. De laatste hand wordt gelegd aan het nieuwe wegdek. Ook worden er nog laadpalen voor elektrische auto’s geplaatst en wordt er meer groen geplant. Dit was een grote wens van de bewoners. In oktober is het werk aan de Veranda klaar.

Bouwrijp maken van de Noorderhelling

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het bouwrijp maken van het terrein voor de nieuwe P+R en Gamma. Als de omgevingsvergunning is verleend, dan kan er worden gestart met de bouw en gaan de eerste palen de grond in. Naar verwachting zal dit eind van dit jaar zijn.

Nieuwsgierig naar hoe het gaat worden? Neem en digitaal inkijkje in het nieuwe gebouw.