Veel belangstelling bestemmingsplan Feyenoord City
15-04-2020

Veel belangstelling bijeenkomsten bestemmingsplan Feyenoord City

Met ruim 200 bezoekers zijn de bijeenkomsten over het bestemmingsplan Feyenoord City succesvol te noemen. Iedereen kon alle vragen stellen over de komst van Feyenoord City aan de deskundigen van stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas, gemeente Rotterdam, Architectenbureau OMA en LOLA Landscape Architects.
Studio Dijkgraaf Feyenoord-City BijlPR (lage resolutie)-1

Bewoners uit Hillesluis, Vreewijk, Veranda en Sportdorp, Feyenoordsupporters, ondernemers en leden van de gebiedscommissie IJsselmonde en wijkraden Feijenoord, Hillesluis en Vreewijk toonden veel interesse in het project dat straks dichtbij hen in de buurt wordt gebouwd.

Wilco Verhagen, projectmanager Feyenoord City van gemeente Rotterdam, is tevreden met de belangstelling: “Door de ruime openingstijden hebben we veel aandacht en tijd kunnen besteden aan de vragen van bezoekers. We hebben het project in de breedste zin van het woord kunnen laten zien. Specialisten stonden bij de panelen zodat iedereen diep kon doorvragen op het specifieke onderwerp. Dat heeft naar tevredenheid gewerkt.’

De fraaie houten maquette sprak tot ieders verbeelding en daar was het op momenten dringen geblazen. Of het nu ging over het ontwerp van de nieuw te bouwen woningen, de veiligheid van het stadion dat deels in het water komt te liggen, de eerste paal of wanneer Feyenoord City helemaal klaar is. Naast de maquette waren er veel panelen. Hierop was duidelijk te zien wat er staat te gebeuren onder meer op het gebied van geluidscontouren, mobiliteit, de bufferdam en de nieuwe oeververbinding. Presentaties hoe je een zienswijze kunt indienen werden drukbezocht.

Beoordeling zienswijzen

Tot vrijdag 10 april konden zienswijzen op het bestemmingsplan Feyenoord City worden ingediend. In de komende periode worden alle zienswijzen inhoudelijk beoordeeld en komt het college rond de zomer met reacties hierop.