Naamstenen geven gebieden Stadionpark bekendheid
25-10-2019

U bent nu hier: naamstenen geven gebieden bekendheid

Binnenkort weten bezoekers beter waar ze zijn als ze in Stadionpark rondlopen. Elk gebied - in totaal zeven - krijgt namelijk eigen naamstenen. Ze worden geplaatst bij de betonnen entreezuilen van elk gebied, die nu nog in aanbouw zijn. Vijf van de stenen komen langs het Rondje Stadionpark te staan, om lopers aan te moedigen van gebied naar gebied te gaan.

14 stenen

naamstenen_stadionpark

Nu liggen er nog 14 stenen te wachten op plaatsing. Nu nog netjes in een rij, straks op hun plek verdeeld in het gebied. In het voorjaar van 2020 moet de laatste steen liggen, subtiel verborgen in het landschap. De stenen krijgen een plek bij de entrees van de verschillende gebieden en zijn onder meer bedoeld om duidelijk te laten zien hoe het Rondje Stadionpark precies loopt. Sinds de hekken van de verbouwing van het Park de Twee Heuvels zijn verwijderd, krijgt de looproute van het rondje steeds meer vorm.

 

Zo ziet het Rondje Stadionpark eruit

Rondje stadionpark

Onmisbaar groot

De stenen, met de naam onmisbaar groot in de zijkant gesneden, moeten daarnaast ook naamsbekendheid geven aan de verschillende gebieden in het park. Ze zijn onderdeel van een ontwerp van Wolbert van Dijk, die ook medeverantwoordelijk was voor de ontwerpen van de Sportcampus, Park de Twee Heuvels en Getijdenpark Eiland van Brienenoord.

Bekijk hier de Stadionpark People over de naamstenen

Op zoek!

De eerste stenen zijn inmiddels geplaatst bij de velden van het nieuwe Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord (FASC) complex, dat in augustus van dit jaar werd geopend. Daar markeren ze de entree en uitgang al. Tussen nu en voorjaar 2020 zullen ze stuk voor stuk in het park verschijnen. Met de stenen wordt weer een nieuw stukje Stadionpark ingevuld. Ga jij ook op zoek naar de stenen? Je hebt in ieder geval weer een nieuw excuus om regelmatig Stadionpark in te duiken.