Topsportprogramma turnen naar Rotterdam
16-12-2020

Topsportprogramma turnen naar Rotterdam

Vanaf volgend jaar is Rotterdam gastheer van het TeamNL topsportprogramma turnen heren. In Topsportcentrum Rotterdam wordt één hal helemaal verbouwd en ingericht voor het turnen.
 

De Centra voor Topsport en Onderwijs (CTO) zijn belangrijke bouwstenen binnen de landelijke topsportinfrastructuur van NOC*NSF. Ze brengen trainingsfaciliteiten, huisvesting, onderwijs, (para)medische en andere specialistische kennis dicht bij elkaar, onder regie van de betrokken sportbonden. Met Rotterdam zijn er straks in Nederland vier locaties waar een TeamNL topsportprogramma turnen gehuisvest is.

20201216 Topsport Turnen

Opening op 1 september 2021
Op 1 september 2021 opent CTO Metropool officieel zijn deuren voor het turnprogramma. CTO Metropool wordt het centrum voor de beste mannelijke turners uit Zuidwest-Nederland die allen potentie hebben om aan de Olympische Spelen deel te gaan nemen. In Topsportcentrum Rotterdam wordt Topsporthal 2 volledig verbouwd en helemaal ingericht als turnlocatie met de modernste toestellen, voorzieningen en hulpmiddelen. Er komen ook vrouwentoestellen. Hiermee wordt de hal breder inzetbaar. Rotterdamse verenigingen kunnen de hal namelijk huren op vrije uren voor eigen trainingen en club- en regiowedstrijden. Ook EK- en WK-kwalificatiewedstrijden kunnen er worden georganiseerd. De hal beschikt over tribunes met ruim 700 zitplaatsen.

Impuls voor turnen in Rotterdam
De komst van het topsportprogramma is goed voor de hele turnsport in Rotterdam. Door een tekort aan accommodaties werken verenigingen in de regio nu noodgedwongen met wachtlijsten. Zij krijgen met de turnhal in het Topsportcentrum letterlijk de ruimte om te groeien. Zodoende krijgen meer kinderen en volwassenen in Rotterdam de mogelijkheid om te bewegen.

Wethouder Sven de Langen (sport): “Een geweldige stip op de horizon om het heren turnen topsportprogramma volgend jaar als eerste CTO-programma in Rotterdam te verwelkomen. Met de komst van het mannenturnen begint ook een nieuw hoofdstuk voor Topsportcentrum Rotterdam. Zij geven onderdak aan een deel van teamNL en worden een springplank naar mooie Olympische prestaties.”