18-06-2019

Steeds meer groen te zien bij nieuw trainingscomplex FASC

Het nieuwe trainingscomplex voor Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord begint steeds meer vorm te krijgen. Op het nieuwe complex komen drie hybride grasvelden en twee kunstgrasvelden. Benieuwd hoe het er nu uit ziet? Bekijk dan onderstaand filmpje! 
 

Na jaren van voorbereiden is de bouw van het nieuwe trainingscomplex in volle gang. Op de hybride grasvelden zijn ze momenteel druk bezig met het ‘inprikken’ van kunstvezels. Dit zorgt ervoor dat het natuurlijke gras goed kan groeien. Maar liefst 20 miljoen vezels worden hiervoor gebruikt. “We leggen alles aan: de tribunes, de hekken, de velden, alle kabels en leidingen, de sloten rondom de parkzone en al het groen. Dat hebben wij als Rotterdam met elkaar gerealiseerd”, vertelt Ronald Wagter van gemeente Rotterdam. 

Na oplevering van het trainingscomplex kunnen er meer trainingen gegeven worden en is er plaats voor meer toeschouwers. “We zijn erin geslaagd om met Sportclub Feyenoord en Feyenoord Academy top- en breedtesport in een huisvesting te plaatsen. Dat is een enorme stap voorwaarts voor heel Feyenoord”, vertelt Raymond van Meenen van Feyenoord Academy trots. 
 
Naar verwachting worden de eerste drie voetbalvelden, het voorterrein bij het clubgebouw, de parkeerplaatsen aan de Olympiaweg, de watergangen rondom het complex en de tribunes eind juni/half juli opgeleverd.