26-01-2018

Start werkzaamheden Park de Twee heuvels

Voordat de werkzaamheden aan Park de Twee Heuvels van start gaan, was er nog een informatieve startbijeenkomst. Daarvan kunt u hier de beelden zien.
 
 
DSC_0606
Park de Twee Heuvels wordt opgeknapt tot een beter toegankelijk en veilig park waar het prettig verblijven en recreëren is voor verschillende doelgroepen. Het opknappen gebeurt in twee fases. Fase 1 wordt uitgevoerd in 2018 en betreft de oostelijke zijde van het  park inclusief de waterpartij.
kaartje p2h
Ter voorbereiding op fase 1 worden er kapwerkzaamheden uitgevoerd tussen februari en eind maart 2018. Dit is vóór de start van het broedseizoen. De bomen worden gekapt op een hoogte van ongeveer 1 meter. De wortels en een stuk van de stam zullen blijven staan totdat een aannemer is gecontracteerd en fase 1 van start gaat.

Overlast

De kapwerkzaamheden kunnen (geluids)overlast veroorzaken. Tijdens de kapwerkzaamheden blijft het park toegankelijk voor bezoekers, maar voor de veiligheid zetten we plaatselijk delen van het park af.

Ontwerp

Er is zorgvuldig gekeken naar het ontwerp om zoveel mogelijk bomen te kunnen behouden en het park aantrekkelijker te maken. Naast het ontwerp wordt ook een aantal bomen gerooid voor regulier onderhoud van het park. Hierdoor kunnen andere bomen gezonder groeien. Verder herplanten we bomen en wordt er meer variatie aangebracht door aanplant van struiken en bollen. Dit is belangrijk voor de natuur, kleur en fleur van het park.

Vervolg

In mei starten de vervolgwerkzaamheden voor de herinrichting fase 1, aan de oostkant van het park. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het graven van een nieuwe waterpartij, het ophogen van de heuvel en het vernieuwen van de paden. Voor uw veiligheid is tijdens de werkzaamheden dit gedeelte van het park afgesloten. Uiteraard bent u in het westelijke gedeelte van het park van harte welkom, ook met uw hond. Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer M.H.C. van Roosmalen van de gemeente Rotterdam. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 010 4898600.