Start bouw overkapping Piet Smitkade
28-06-2021

Bouw overkapping Piet Smitkade

De bouw van de overkapping van de ponton aan de Piet Smitkade bij de Veranda is van start gegaan. Maandag 28 juni is Falco BV met de eerste werkzaamheden begonnen. De bouw neemt zo’n drie weken in beslag. Het is de bedoeling dat op maandag 19 juli de klus is geklaard.
 

Aanlegsteiger uitgebreid

In Stadionpark vinden veel evenementen plaats in De Kuip en in het mogelijke nieuwe stadion. Al die evenementenbezoekers willen we op een goede manier gebruik laten maken van de vele vervoersmogelijkheden van en naar het gebied, waarbij reizen met de auto zo veel mogelijk wordt ontmoedigd.

Om ervoor te zorgen dat bezoekers zo min mogelijk met de auto naar het gebied komen, wordt er gewerkt aan het uitbreiden van personenvervoer over water. Bezoekers parkeren hun auto aan de rand van de stad en gaan vervolgens met een waterbus of watertaxi naar Stadionpark.

Daarom worden de huidige aanlegfaciliteiten verbeterd en uitgebreid en is de ponton aan de Piet Smitkade aangelegd. Nu is het tijd ook de overkapping aan te brengen, zodat straks wachtende passagiers droog kunnen staan. De ingebruikname van de ponton staat gepland voor het voetbalseizoen 2021-2022.

0302