05-04-2018

Sociaal Economisch Programma vastgesteld

Het college van burgemeesters en wethouders heeft de intentieovereenkomst Sociaal Economisch Programma vastgesteld op 3 april 2018. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan een aantal voorwaarden die de gemeenteraad stelt aan de gemeentelijke bijdrage aan Feyenoord City zoals beschreven in de Position Paper.

 

Sociaal Economisch Programma

Feyenoord City gaat Rotterdammers op Zuid kansen bieden op werk, onderwijs, sport en een gezonde leefstijl. Deze substantiĆ«le maatschappelijke meerwaarde is voor de gemeente een belangrijke reden om te faciliteren bij de uitvoering van het Sociaal Economisch Programma Feyenoord City. De intentieovereenkomst Sociaal Economisch Programma Feyenoord City, is de voorloper voor een basisovereenkomst. 

 

Met het ondertekenen van de intentieovereenkomst wordt afgesproken dat in Feyenoord City de volgende ambities worden behaald en committeren beide partijen zich aan de voor hen benoemde acties:

  • Het realiseren van 15.000 nieuwe sporters wekelijks (jong en oud) in 10 jaar tijd.
  • De realisatie van 1500 fte nieuwe banen gedurende bouw en exploitatie fase van Feyenoord City; hiervan is eenderde netto nieuwe banen bedoeld voor laag- en ongeschoold werk voor Rotterdammers op Zuid.
  • Vanaf 2020 worden structureel 500 stageplaatsen aangeboden, erkend door opleidingen.
  • Op 100 scholen (65 PO en 35 VO scholen) over een periode van 10 jaar gemeten buiten de wettelijke verplichte uren aan gymonderwijs ca.1400 extra kinderen structureel wekelijks laten sporten, die dit voorheen niet structureel wekelijks deden.
  • Jaarlijks 200.000 bezoekers gebruik te laten maken van sportmogelijkheden in de publieke ruimte en zo 3600 structureel wekelijkse sporters activeren.
  • De multisportclub Feyenoord wordt ontwikkeld.
  • Er wordt onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van de Sportexperience en de invulling van Sport & Healthstyle Campus.
De basisovereenkomst Sociaal Economisch Programma Feyenoord City wordt in de zomer van 2018 ondertekend door Feyenoord en de gemeente. De periode tot aan december 2018 wordt benut om zoveel mogelijk betrokken partners de basisovereenkomst te laten medeondertekenen.