Scoor een school op Zuid
17-01-2020

Scoor een school op Zuid!

Havisten en vwo’ers in de dop kunnen in Rotterdam-Zuid alle kanten op. Maandag 27 januari gaan de deuren van het Maasgebouw van De Kuip open voor een scholenmarkt. Dé manier voor basisschoolleerlingen om een middelbare school uit te kiezen.

Scholenmarkt Havo klein

Rondleiding in de Kuip

Het Avicenna College, de Calvijn Business School, het Montfort College, OSG Hugo de Groot, STC Haven Havo en het Zuider Gymnasium laten zien wat ze in huis hebben. ‘Er is genoeg te halen op Zuid’, vertelt Caroline Volker van LMC Voorgezet Onderwijs, een van de organisatoren van de scholenmarkt. ‘Van gymnasium tot en met havo. Tijdens de scholenmarkt kunnen leerlingen van groep 7 en 8 zich oriënteren. Ook ouders zijn welkom. Docenten en leerlingen vertellen over hun school en het onderwijs en er zijn kleine demonstraties. Zo krijg je een goede indruk van het havo- en vwo-onderwijs. Het is uniek dat de middelbare scholen hiervoor de handen ineenslaan en zich gezamenlijk presenteren. Ook de Hogeschool Rotterdam en de Erasmus Universiteit staan er. En als je alle stands hebt bezocht, is er een leuk extraatje: een rondleiding in De Kuip.’

Meer kansen op Zuid

Stadionpark wil met alle ontwikkelingen meer kansen bieden op Zuid. Onder andere door een mooi aanbod van sport en onderwijs. In de toekomst komen er twee nieuwe middelbare scholen met een speciaal sportprofiel.

Kom naar de Scholenmarkt!

20200114 Scholenmarkt Zuid