06-10-2021

Rondje Stadionpark genomineerd voor LoopAward 2021

Het Platform Ruimte voor Lopen heeft Rondje Stadionpark genomineerd voor de LoopAward 2021. Uit maar liefst 22 inzendingen heeft de jury twee initiatieven genomineerd. Naast het Rondje Stadionpark maakt ook Poëziepad Berg en Dal kans op de prijs.

Nominatie

Naamloos

De twee initiatieven zijn genomineerd voor hun bijzondere bijdrage aan meer ruimte voor lopen in de fysieke omgeving. Het juryrapport over het Rondje: ‘Het Stadionpark in Rotterdam Zuid is voor verschillende gebruikers betekenisvol. Het inzetten op brede paden en aandacht voor ontmoetingsplekken maakt de juryleden enthousiast.’ Jurylid Karen van Ruiten: “Ik vind de achterliggende gedachte mooi, ze proberen echt de verbinding te benutten met dit initiatief.”

Rondje

whsp93528

Rondje Stadionpark ligt in IJsselmonde en is een 5 km lang recreatieve route, die als een rode draad dwars door Stadionpark loopt. Over de Sportcampus, Park De Twee Heuvels, Eiland van Brienenoord en Veranda. Of je komt wandelen, skaten, de hond uitlaat of met een groepje gaat fitnessen, het Rondje is een sociale ontmoetingsplek voor verschillende groepen. Van de IJsselmondse fitgirls tot ouderen die graag met elkaar in beweging willen blijven.
Het Rondje is herkenbaar aan de felle kleuren, grote symbolen en teksten.

Het Rondje past bij de ambitie om Rotterdam voor voetgangers aantrekkelijker, veiliger en toegankelijker te maken.

 

Uitreiking

Donderdag 7 oktober wordt tijdens het Nationaal Voetgangerscongres bekend gemaakt wie deze prijs mee naar huis mag nemen.