Raad besluit voor bestemmingsplan Feyenoord City
18-12-2020

Raad besluit voor bestemmingsplan Feyenoord City

De gemeenteraad heeft donderdagavond 17 december het bestemmingsplan Feyenoord City aangenomen. Dat betekent dat het project een volgende fase kan ingaan. Wethouder Kurvers, Bouwen en Wonen: ,,Ik ben blij met het besluit van de raad. Dit is een belangrijke stap voor de verdere ontwikkeling van Rotterdam en Zuid in het bijzonder. Nu kunnen we toewerken naar het bouwen van de eerste woningen in 2021. Er komen 3700 woningen in een aantrekkelijke omgeving, waar de rivier, de parken en het Eiland van Brienenoord ervoor zorgen dat je kunt ontspannen in de buitenruimte. Het biedt bovendien voor veel doelgroepen, van studenten en starters tot gezinnen en senioren, de kans om op een mooie plek te gaan wonen. Meer dan de helft van de huizen valt in het sociale en middensegment.‘’
 

,,Ook de omringende wijken IJsselmonde, Hillesluis en Feyenoord gaan profiteren van deze gebiedsontwikkeling.”, stelt Kurvers. ,,Naast woningen komen er ook aantrekkelijke voorzieningen en worden het openbaar vervoer en de wegen sterk verbeterd. Daar gaan huidige en nieuwe bewoners, en bezoekers aan dit gebied gebruik van maken. Ook de kans om in dit gebied werk te vinden wordt vergroot. Feyenoord City is een groot en compleet programma.”

Voor veel partijen die zijn betrokken bij de stadionontwikkeling is de vaststelling van het bestemmingsplan een voorwaarde om verder te gaan. Komende zomer neemt Stadion Feyenoord een definitief besluit over het nieuwe stadion. Nu het bestemmingsplan is aangenomen, duurt het nog even voordat het in uitvoering gaat. Indieners van zienswijzen die zich niet kunnen vinden in het besluit, kunnen bezwaar maken bij de Raad van State.

B&TB_OMA_FEYENOORD_NEW_STADIUM_RED_LANTERN_FINAL_DESATURATED