Ponton met overkapping Veranda
18-03-2021

Ponton met overkapping Veranda

In Stadionpark vinden veel evenementen plaats in De Kuip en in een mogelijk nieuw stadion voor Feyenoord. Al die evenementenbezoekers willen we op een goede manier gebruik laten maken van de vele vervoersmogelijkheden van en naar het gebied, waarbij reizen met de auto zo veel mogelijk wordt ontmoedigd.
 

Vervoer over water

Om ervoor te zorgen dat evenementenbezoekers zo min mogelijk met de auto naar het gebied komen, wordt er gewerkt aan het uitbreiden van personenvervoer over water. Bezoekers parkeren hun auto aan de rand van de stad en gaan vervolgens met een waterbus of watertaxi naar Stadionpark.

Om dit mogelijk te maken moeten de huidige aanlegfaciliteiten worden verbeterd en uitgebreid. Zo komt er een nieuw ponton aan de Piet Smitkade. Dit is een drijvende stalen constructie waar boten kunnen aanmeren. De voorliggende vlonder wordt voorzien van een overkapping voor wachtende passagiers. Bekijk onderstaand de impressies.

Planning

Inmiddels is het nieuwe ponton aan de Piet Smitkade vorige week geplaatst. De werkzaamheden voor de overkapping zijn naar verwachting in juni/juli van dit jaar gereed. De daadwerkelijke ingebruikname staat gepland in het nieuwe voetbalseizoen 2021-2022, dat augustus 2021 van start gaat.

Impressies

02
01
03