22-01-2019

Parkstad: van niks naar een wijk met stedelijke allure

Aan weerszijden van de Laan op Zuid, tussen de Kop van Zuid, de Afrikaanderwijk en de wijk Feijenoord ligt Parkstad. Wat nu nog een gebied in niksigheid is, met veel braakliggend terrein aan weerszijden van de Laan op Zuid, moet een mooie stedelijke wijk worden met meer dan 1.000 woningen en allerlei voorzieningen. Hoe staat het ervoor? 

 

In Parkstad zijn drie woonprojecten in ontwikkeling: Remisehof, Machinistenhof en Overmaas. Door hier een leefomgeving te creëren voor diverse doelgroepen behoort de locatie bij het toekomstige, steeds grotere, centrum van Rotterdam. Naast woningen komen er ook allerlei voorzieningen, zoals een zwembad en een sporthal in het Huis op Zuid

Door deze ontwikkelingen wordt de barrière die er was tussen Oost en West opgeheven. Die barrière was er door het spooremplacement en de overslagplaats voor de haven.

(Tekst gaat door onder de foto)

Remisehof

Remisehof

Vlak voor het Varkenoordseviaduct moeten drie woonblokken verschijnen met appartementen, videwoningen en herenhuizen. Het zijn zowel huurwoningen als koopwoningen. In de eerste fase worden twee woonblokken gerealiseerd. Op 1 november 2018 is de bouw gestart. Wethouder Kurvers gaf daarvoor het startsein. In de tweede fase wordt er nog een woonblok gerealiseerd met alleen koopwoningen. De verkoop daarvan start dit jaar. 

Foto: Stevast Baas en Groen 

www.remisehof.nl

Machinistenhof

Aan de Laan op Zuid en het Spoorweghavenpark komen straks ook nog 31 stadswoningen, 8 herenhuizen en 22 huurappartementen van het woonproject Machinistenhof. Er zijn nog enkele woningen te koop. Het is nog niet bekend wanneer de bouw start. 

www.machinistenhof.nl 

Overmaas

Tussen de Laan op Zuid en de Hilledijk is afgelopen week gestart met de bouw van project Overmaas. Wetouder Kurvers sloeg 17 januari de eerste paal in de grond. Er worden ongeveer 65 nieuwbouwwoningen gebouwd. Volgens planning worden die woningen dit jaar opgeleverd.

www.overmaas-wonen.nl