Park de Twee Heuvels eerder open!
09-10-2019

Park de Twee Heuvels eerder open

Goed nieuws voor de renovatie van het Park de Twee Heuvels in Stadionpark. Het park gaat eerder open! In de week van 14 t/m 20 oktober worden de hekken weggehaald. Veel eerder dan de geplande opening in december.

De werkzaamheden zijn nog niet volledig afgerond. Maar het volledig afzetten is niet meer nodig. Op moment dat er gewerkt wordt, zal er steeds een klein stukje afgezet worden met hekken als dit nodig is. Iedereen kan op deze manier weer van het gehele park gebruik maken.

Wat is er nieuw?

Het park heeft in de afgelopen twee jaar een flinke metamorfose gekregen. Het vernieuwde stuk heeft een verplaatste kabelbaan, een opgeknapte skatebaan, er staat een nieuw klimtoestel en er is een nieuwe brug geplaatst. Het eerste stuk van het vernieuwde park werd in januari al opgeleverd. Met daarin onder meer een verbeterde padenstructuur en een plek aan het water om honden vrij te laten rennen en te laten zwemmen.

Park De Twee Heuvels -01

Rondje Stadionpark

Met de voltooiing van de renovatie van het park heeft ook het Rondje Stadionpark - een (hardloop)ronde die straks alle gedeeltes van het Stadionpark-gebied met elkaar verbindt - een mooie start- en eindhalte gekregen. Het park heeft een recreatief plein dat door de ligging een goede ontmoetingsplek is voor de warming-up of voor het napraten en uitpuffen.

Verlichting

Langs het brede pad van het Rondje Stadionpark wordt binnenkort nog nieuwe verlichting aangebracht. Daarnaast worden er door het hele park prullenbakken geplaatst. Dit maakt het vernieuwde park een plek die past in de visie van Stadionpark als een veilige, schone en groene plek waar Rotterdammers elkaar kunnen ontmoeten.

Feestelijke opening!

De komende tijd wordt er nog extra groen geplant in het park, wordt er markering aangebracht op de wandelpaden en er komen extra sporttoestellen. Ook krijgt het het park een entree die bij haar past. Naar verwachting zijn de laatste, kleine werkzaamheden afgerond in het voorjaar van 2020. Dan wordt het park – in het verse lentegroen - feestelijk geopend. Houd de berichtgeving in de gaten voor meer details over die opening. In de tussentijd kan iedereen alvast genieten van het park!

Renovatie Twee Heuvels werpt vruchten af