05-06-2019

Ontwikkeling Feyenoord City van start met komst Parkstad Zuid

Met de handtekening van vastgoedontwikkelaar AM en Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas is de komst van Parkstad Zuid definitief. De ontwikkeling van Feyenoord City gaat hiermee officieel van start. Het plan bestaat uit een duurzaam appartementencomplex van circa 250 woningen in de vrije sector.
 
(Less verder onder de foto)
 
Parkstad impressie
Vastgoedontwikkelaar AM won in 2018, in samenwerking met het Rotterdamse architectenbureau Barcode, de tender voor Parkstad Zuid.Vanmiddag was het moment eindelijk daar en tekenden Hans van Rossum, bestuurder van de Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas en Wilco van den Ban, directeur AM Zuidwest, de overeenkomst. “We streven ernaar om van Parkstad Zuid een betekenisvolle duurzame plek te maken’’, vertelt Van den Ban. ‘Deze ondertekening markeert de historische start van de ontwikkeling van het gebied Feyenoord City. Ik ben blij om als Rotterdammer bij te dragen aan het gebied Feyenoord City.
 
Ook wethouder Bas Kurvers is blij met de plannen van AM. ‘Parkstad maakt de Laan op Zuid echt af en vormt een mooie verbinding met Feyenoord City en Stadionpark’, vertelt Kurvers. ‘Dit draagt bij aan de levendigheid in het gebied en aan grote woningopgave voor de stad.’
 
Naast de 250 woningen komt er ook ruimte voor parkeren, leisure-, hospitality-, sport- en maatschappelijke functies. Het bestemmingsplan voor Feyenoord City zal eind dit jaar ter visie worden gelegd. De start van de bouw is gepland in het eerste kwartaal van 2021.