01-04-2019

Nieuwe stadion opent in 2024

Het nieuwe stadion van Feyenoord kan in het eerste halfjaar van 2024 open. Dit blijkt uit de aangepaste planning die Stadion Feijenoord en Feyenoord bekendmaakten. De planning is opgesteld in samenspraak met de gemeente Rotterdam en de Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas, die verantwoordelijk is voor de gebiedsontwikkeling.

(lees verder onder de foto)

Frontaanzicht stadion

“De voortgang die we maken met de financiering van het stadionplan en de selectie van een aanneemcombinatie geven veel vertrouwen”, aldus Carl Berg, financieel directeur van Stadion Feijenoord. “Maar de samenwerking met de gemeente en de stichting zijn net zo bepalend voor het stadionplan. In de afgelopen maanden hebben we die samenwerking en alle wederzijdse afhankelijkheden heel precies in kaart gebracht. De aangepaste planning is het resultaat hiervan”.

Projectdirecteur Frank Keizer noemt een aantal redenen voor de aanpassing van de planning, zoals een betere afstemming tussen het Definitief Ontwerp en alle aan te vragen vergunningen. En er is meer tijd nodig voor het bouwrijp maken van de locatie. Keizer: “Onder stoom en kokend water was het wellicht mogelijk geweest de oorspronkelijke planning te halen, maar daar waren te veel risico’s aan verbonden. Dat wilden we niet. Daarom hebben we besloten de planning aan te passen. De deuren van het stadion kunnen in juni 2024 open, zodat Feyenoord er vanaf het seizoen 2024-2025 kan spelen.” Lees meer over de plannen voor Feyenoord City.