Ga naar content (Ga naar content)

15-07-24

Nieuwbouw Colosseum en Mallegat: klaar voor de start! 

Afgelopen week zijn de bestemmingsplannen in de raad vastgesteld voor de woningbouw aan de Colosseumweg en het Mallegat, in totaal gaat het om zo’n 800 woningen. De nieuwbouw aan de Colosseumweg start als eerste. ‘Goed nieuws’, zegt Ronald Wagter die ernaar uitkijkt om te beginnen. 

© Orange Architects

In de nieuwbouw Colosseumweg, langs het Varkenoordseviaduct, komen zo’n 650 woningen verdeeld over sociale huur, midden- en hoog segment. Met een grote variatie aan woningen voor senioren, alleenstaanden, gezinnen en samenwonenden. Doorgangen vanaf het viaduct tussen de drie bouwblokken zorgen voor een open verbinding met de wijk Hillesluis. Voor maatschappelijke en commerciële voorzieningen is 3.000 m2 beschikbaar.

Ronald Wagter is projectmanager van het Colosseumproject: ‘We kunnen nu snel de omgevingsvergunning voor de bouw aanvragen zodat er echt gebouwd kan worden. Dat is goed voor Rotterdam omdat gevarieerd woningaanbod broodnodig is.’

© Orange Architects

Eerst bouwrijp maken

Wanneer gaan buurtbewoners er wat van merken? Ronald: ‘Medio september starten we met bouwrijp maken van het terrein. Op en rond het bouwterrein zijn er dan verschillende werkzaamheden zoals het ontgraven en saneren van eventueel vervuilde grond. Ook beginnen we met het verwijderen van sporen, damwanden en brengen we de eerste riolering aan. Vooraf gaan we de omgeving natuurlijk goed informeren over de werkzaamheden. Ik ben blij dat na jaren plannen maken en voorbereiden het nu echt staat te gebeuren! 

Mallegat

De nieuwbouw bij het Mallegatpark bestaat uit een toren van 70 meter hoog met zo’n 190 woningen en ruimte voor daghoreca en maatschappelijke voorzieningen op de begane grond. Van de ruim 190 woningen is minimaal 40% middelduur, zowel huur als koop, en 60% koop in het midden- hoog- en topsegment. 

Lees meer...

6747_AFB_EXT_2022-12-14_06.jpg

Bouw scholencomplex Stadionpark begint

Aannemer Wijnen Bouw is deze week gestart met de voorbereidingen van de bouw van het scholencomp...

Lezen (Bouw scholencomplex Stadionpark begint)
Hondenbordje_5.jpg

Honden aan de lijn of niet

Waar kun je in Park De Twee Heuvels honden wel of niet vrij laten loslopen, is een veel gestelde...

Lezen (Honden aan de lijn of niet)
RFF_beeld_website_v1.png

Lekker trappen en plakken op het Roseknoop Fiets Festijn

Hoe werkt zo’n deelfiets nou eigenlijk? Hoe plak je een band? Ben jij kampioen sloom fietsen? ...

Lezen (Lekker trappen en plakken op het Roseknoop Fiets Festijn)
Dura_Sportcampus_illu_1_v.2_RGB_1_1.jpg

Dura Vermeer bouwt eerste woningen Sportcampus

Op het voormalige trainingscomplex Varkenoord komt een nieuw, parkachtige woonwijk met ruim 800 ...

Lezen (Dura Vermeer bouwt eerste woningen Sportcampus)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!