11-06-2019

Informatieavond verplaatsing gasontvangststation Sportdorp

Voor de ontwikkeling van Feyenoord City en een eventueel nieuw stadion moet het huidige bovengrondse gasontvangststation verplaatst worden. De drie mogelijke locaties die hiervoor zijn aangewezen liggen in de wijk Sportdorp. Om bewoners te informeren en mee te laten denken, organiseert gemeente Rotterdam een inloopavond op woensdag 19 juni voor de bewoners van Sportdorp.

image-2019-06-11

De hogedrukleiding die naar het huidige ontvangststation loopt, ligt op de plek van Feyenoord City, het mogelijke nieuwe stadion en een deel van de Sportcampus. Op de hogedrukleiding die het gas transporteert mag niet gebouwd worden. Een verplaatsing is dus noodzakelijk om Feyenoord City, een eventueel nieuw stadion en woningen in de Sportcampus te realiseren. Hiervoor zijn drie mogelijke locaties aangewezen in de wijk Sportdorp.

Tijdens de inloopavond toont de gemeente drie mogelijke nieuwe locaties. De wensen en ideeën van bewoners zijn belangrijk voor de uiteindelijke locatie. Er zijn medewerkers aanwezig om alle vragen te beantwoorden.

De inloopavond is woensdag 19 juni van 19:00 tot 20:30 uur in wijkgebouw ’t Zaaltje.

 

Een gasontvangststation is altijd bovengronds in de vorm van een gebouw. Hier komt gas binnen door middel van een ondergrondse hogedrukleiding (40 bar) van de Gasunie. Het gas wordt vanaf het ontvangststation verdeeld naar de huishoudens door middel van een ondergrondse lagedrukleiding (0,30 bar) van Stedin. Een gasontvangststation wordt gebouwd volgens strenge eisen en moet voldoen aan veiligheidsvoorschriften. Hierdoor vormt een gasontvangststation geen direct gevaar voor de omgeving.