Het Rondje Stadionpark bij de Zomerkade en Kreekkade
13-12-2019

Het Rondje Stadionpark bij de Zomerkade en Kreekkade

Het Rondje Stadionpark door Park De Twee Heuvels is al gereed en binnenkort starten de werkzaamheden voor het rondje over het Eiland van Brienenoord en langs sportcomplex Olympia. Nu wordt er achter de schermen alweer gewerkt aan een nieuw stuk van het Rondje, over de Zomerkade en de Kreekkade. Dit deel maakt de verbinding tussen Park De Twee Heuvels en het Eiland van Brienenoord. We vroegen projectmanager Prasant Ramkisoen hoe het ervoor staat.

Wat is het Rondje Stadionpark?

Rondje stadionpark

Prasant: “Het idee voor het Rondje is ontstaan in 2016. Het Rondje Stadionpark verbindt de verschillende deelgebieden in Stadionpark en zorgt voor samenhang tussen de gebieden. Het wordt een recreatieve route van ruim 5 km langs verschillende mooie plekken in het gebied. Je kan wandelen, fietsen, skaten of hardlopen, lekker bewegen en genieten van de omgeving. We sluiten het pad goed aan op bestaande verbindingen van buitenaf, denk aan kruisende voet- en fietspaden. Zo kan je op elk stuk beginnen aan jouw rondje. Bepaalde wijken en plekken in het gebied worden beter bereikbaar met het Rondje Stadionpark. Je kan straks bijvoorbeeld eenvoudig een rondje over het Eiland van Brienenoord, omdat er twee bruggen komen in plaats van één. Ook mooi is dat de ecologische kwaliteit tussen Park de Twee Heuvels en het Eiland van Brienenoord beter wordt door de aanpak van het gebied. Volop natuur dus ook“.

Waar staan we nu?

“Op dit moment ligt er al een stukje van het Rondje in Park De Twee Heuvels. Dat is het eerste deel, we zijn er nog niet. Nu gaan we aan de slag met het ontwerpen voor het stukje bij de Kreek. Er ligt een zogenaamd programma van eisen. In dit programma geven we als gemeente aan wat we willen met het Rondje Stadionpark en aan welke punten het moet voldoen. Het is als het ware een kader waarbinnen een ontwerp moet passen. Denk hierbij aan het gebruik van bepaalde materialen en kleuren, maar ook afmetingen van paden of voorzieningen zoals bankjes of verlichting. De ontwerper gaat hier vervolgens mee aan de slag en maakt een voorstel. We werken samen met de ontwerpers die ook hebben gewerkt aan Park De Twee Heuvels en het Eiland van Brienenoord. Zo weten we zeker dat de ontwerpen op elkaar aansluiten. Zij kennen het gebied goed en weten wat er speelt.”

Luisteren jullie ook naar de wensen van bewoners?

”Jazeker, de wensen van bewoners zijn heel belangrijk. We hebben oriënterende gesprekken gevoerd met omwonenden. De ideeën hebben we meegenomen en op basis hiervan hebben we het programma van eisen aangescherpt. Begin 2020 organiseren we een bewonersavond waarbij we het eerste ontwerp laten zien en bespreken. Samen kijken we of er nog verbeterpunten zijn. Alle bewoners van Zomerland worden hiervoor uitgenodigd.”

Wanneer gaan we over het rondje rennen?

In Stadionpark hebben we te maken met verschillende deelgebieden die stuk voor stuk worden aangepakt. Daarom leggen we het gehele Rondje niet in één keer aan, maar passen we het in in het ontwerp van de deelgebieden. Dus wanneer we het hele Rondje kunnen gaan lopen is nog even afwachten.” De aanleg van het stuk bij de Kreek begint in 2021.