Grote opknapbeurt voor Olympiaweg
15-05-2020

Grote opknapbeurt voor Olympiaweg

Olympiaweg - 26
Eind april is de grote opknapbeurt van de Olympiaweg, tussen het Stadionviaduct en de rotonde met de Smeetslandseweg, begonnen. Het is een stevige renovatie die onderdeel uitmaakt van Stadionpark. Zo wordt de riolering vervangen, past waterbedrijf Evides de waterleiding aan, komt er een extra fietspad en krijgen bussen speciale parkeerplaatsen. Volgend jaar zomer moet de Olympiaweg er weer als nieuw bij liggen.
 
‘Onderhoud aan de Olympiaweg was hoognodig. Het is een drukke en belangrijke verbindingsweg op Zuid, die bovendien bij voetbalwedstrijden en evenementen vraagt om veel parkeerplaatsen voor bezoekers. Daarom brengen we naast onderhoud ook verbeteringen aan, zoals die parkeerplaatsen voor bussen en een extra fietspad aan de spoorzijde.’, zegt Wim Leenheer, directievoerder bij gemeente Rotterdam. ‘Het is een heel omvangrijke klus en dat vraagt van iedereen om een tijdelijke aanpassing. Het verkeer rijdt in de verbouwingsfase maar in één richting, vanaf de Smeetslandseweg naar het Stadionviaduct. Voor het verkeer in de tegenovergestelde richting hebben we een passende oplossing gevonden. De Sportcampus en de sportvelden blijven gewoon bereikbaar. We hebben trouwens een 3d-video gemaakt. Daar kun je zien hoe de Sportcampus en de Olympiaweg er strakjes uitzien.’, grijnst Leenheer.

Olympiaweg

Wil je updates over de renovatie van de Olympiaweg en ze direct op je mobiele apparaat ontvangen? Gebruik dan de BouwApp, die je vindt in de Appstore of Playstore.