Groenere parkeerplekken op de Veranda
18-12-2018

Groenere parkeerplekken op de Veranda

Het werk aan de Veranda wordt in verschillende fases uitgevoerd. In samenspraak met bewoners zijn er plannen gemaakt die de leefkwaliteit van de openbare ruimte op de Veranda moeten verbeteren en sluipverkeer moeten terugdringen. Hoe staat het ervoor?

 

Werk in het nieuwe jaar

De parkeerplaats achter de Sligro, aan het einde van het Cor Kieboomplein, wordt in het nieuwe jaar als eerste aangepakt. Daar ligt nu één grote plak asfalt, maar de parkeerplek wordt in 2019 opnieuw ingericht. Zo komen er op een aantal plekken verhogingen, waardoor er toegangen naar de parkeerplaats ontstaan. Verder wordt de verlichting aangepakt en is er ook meer ruimte voor groen.

Pathé

De werkzaamheden schuiven daarna een stukje op naar links, richting de parkeerplaats bij Pathé. Daar start het werk rond maart of april. Er is gekozen om niet meteen in het nieuwe jaar aan deze kant te beginnen omdat dit voor de ondernemers een drukke periode is. 

Het plein richting Pathé wordt groener en er komt meer plek voor fietsers. Ook is er straks meer ruimte voor invalideparkeerplekken. Daarnaast wordt de drive thru van KFC verlegd van het Cor Kieboomplein naar de Ernst Happelstraat. Door het plein anders in te richten, moet het straks ook rustiger worden.