09-07-2020

Getijdenpark Feijenoord

Het college van B en W heeft het getijdenpark Feyenoord aan de stadsprojecten toegevoegd. Met deze zeven projecten krijgt Rotterdam meer groene stadslongen. Getijdenpark Feyenoord komt te liggen in de buitenbocht van de Nieuwe Maas, van het Eiland van Brienenoord tot aan het Mallegatpark.
 

Verschillende eilanden

‘De langsdam wordt eerst gebouwd. Die is nodig voor de veiligheid van het nieuwe stadion, dat straks voor een deel in de Maas komt te liggen.’ zegt Nanna van der Zouw, de nieuwe projectmanager bij Stadionpark. ‘De dam wordt gebruikt om het getijdenpark aan te leggen wat bestaat uit verschillende eilanden. De nieuwe eilanden liggen los van de Piet Smitkade.’ De aanlegmogelijkheid voor de watertaxi en ander vervoer over water blijft bestaan.

‘Het kilometerlange park loopt van breed naar smal en wordt heel gevarieerd en groen, met een natuurlijk en ruig karakter. Doordat de Maas een getijdenrivier is, zijn de rivieroevers hier heel geschikt voor. Twee bruggen gaan het eiland verbinden met Feyenoord City. Er komen paden waardoor je kunt fietsen en wandelen. En er is ruimte om te picknicken en te recreëren. Vanzelfsprekend zijn we heel erg blij wanneer de gemeenteraad de 27,4 miljoen uit het budget van de stadsprojecten gaat toekennen.’, besluit ze verheugd.

Planning

Het duurt nog even voordat men kan genieten van een mooi groen getijdenpark. Eind van dit jaar wordt er gestart met een schetsontwerp. Halverwege 2021 wordt de omgeving gevraagd mee te kijken naar de schets en ideeën aan te dragen. Als alles volgens planning verloopt, wordt er in 2023 daadwerkelijk gestart met de uitvoering. In 2025 moet er dan een mooi getijdenpark liggen in de buitenbocht van de Nieuwe Maas bij Feyenoord City.

Getijdenpark Feijenoord