Gers! Rotterdam-Zuid, een ruwe diamant
16-12-2020

Gers! Rotterdam-Zuid, een ruwe diamant

In deze editie van Gers! zijn de ogen gericht op Zuid. Een ruwe diamant die steeds meer zijn schoonheid toont. Mooie verhalen van Zuid en over Zuid.
 

Als er iets bij Rotterdam hoort, dan is het wel de Maas. De rivier meandert door Rotterdam en verdeelt de stad in Noord en Zuid. Rotterdam is een van de weinige steden in Nederland waar de stad zo nadrukkelijk in twee delen wordt opgesplitst. Gelukkig hebben we met de Van Brienenoordbrug, Willemsbrug en ook de Erasmusbrug mooie bruggen die Noord en Zuid met elkaar verbinden. En dan hebben we het niet eens gehad over de tunnels.

In deze editie hebben wij onze ogen gericht op Zuid. Wat ons betreft een ruwe diamant die steeds meer zijn schoonheid toont. Laten we niet vergeten hoe groot Rotterdam-Zuid is. Je kunt het gebied qua oppervlakte vergelijken met de stad Eindhoven. We beseffen dat Rotterdam-Zuid een tijd lang de verkeerde lijstjes heeft aangevoerd. Maar zoals zo vaak in Rotterdam besloten we de handen uit de mouwen te steken en aan te pakken. De resultaten zijn nu al heel goed zichtbaar en de ontwikkelingen gaan in sneltreinvaart door. Het kostte ons dan ook geen moeite om deze special te maken. Het nieuwe Ahoy, de ontwikkeling van Feyenoord City, het nieuwe Zuidpleintheater maar ook het groen van het Zuiderpark. We dagen iedereen uit om al deze ontwikkeling te ontdekken, te zien en vooral te beleven. Er is een periode geweest waarin Rotterdammers de stad verlieten voor satellietgemeenten. Maar ja, hoe leuk het in die gemeentes ook is, Rotterdam blijft kriebelen. Misschien geeft deze editie je wel dat laatste zetje om terug te keren naar huis.

Als er één iemand is die het toonbeeld genoemd mag worden van Rotterdam-Zuid, dan is het wel Soufiane Touzani. Zijn doorzettingskracht, creativiteit en talent staan symbool voor Zuid. Zijn belangrijkste eigenschap is verbinden, dat is wat ook Rotterdam-Zuid zo mooi maakt. Hoe belangrijk de bruggen ook zijn, uiteindelijk zijn het de mensen die Noord en Zuid écht verbinden. Touzani is daar een prachtig voorbeeld van.

Lees de verhalen

20201216 GERS_cover_#29_def