Hogedrukleiding Sportdorp verplaatst naar sportvelden
03-10-2019

Gasontvangstation naar sportvelden

In juni 2019 is een informatiebijeenkomst in Sportdorp geweest over het gasontvangststation. Om Stadionpark verder te ontwikkelen moet het huidige gasontvangststation verplaatst worden. De hogedrukleiding die naar het huidige ontvangststation loopt, ligt op de plek van Feyenoord City, het mogelijke nieuwe stadion en een deel van de Sportcampus. Op de hogedrukleiding die het gas transporteert mag niet gebouwd worden. Bewoners zijn hierover geïnformeerd en hebben hun voorkeur uitgesproken met betrekking tot de drie mogelijke locaties.

Locatie C (hieronder aangegeven) kreeg verreweg de meeste voorkeursstemmen. Met die locatie zijn we aan de slag gegaan. Het ontvangststation wordt dan ook definitief op deze plek gerealiseerd.

Gasontvangst

Planning

De gemeente, Stedin en de GasUnie zijn de plannen voor het realiseren nu verder aan het uitwerken. Begin volgend jaar wordt de omgevingsvergunning aangevraagd om het verplaatsen mogelijk te maken. Als alles volgens planning verloopt, wordt er eind 2020 gestart met de aanleg van het nieuwe gasontvangststation. De bouwwerkzaamheden duren ongeveer drie maanden. Vervolgens wordt er binnen in het ontvangststation nog drie maanden gewerkt aan de aansluitingen. Begin 2021 zijn de werkzaamheden voor het verplaatsen van het gasontvangststation afgerond en wordt de oude uit gebruik gehaald.

Informatie

Over de bouw worden omwonenden tijdig geïnformeerd door middel van een huis-aan-huis brief van de gemeente.

Kijk hier voor meer informatie over het gasontvangstation.