Feyenoord gaat door met bouw nieuw stadion
21-12-2018

Feyenoord gaat door met de volgende fase voor een nieuw stadion

Feyenoord start met de fase voor het definitief ontwerp van het nieuwe stadion. Dit is de volgende fase in de voorbereiding van de bouw van het nieuwe stadion. Nieuw Stadion B.V. zal hiervoor de tweede tranche van de brugfinanciering inroepen.

 

Binnen budget

Het voorlopig ontwerp is geoptimaliseerd en past binnen het beschikbare bouwbudget. Alle benodigde functionaliteiten, de sfeer en het iconisch karakter van het ontwerp zijn behouden. 

De actualisatie van de business case is door International Stadia Group (ISG) op alle aspecten als positief beoordeeld. Bij het opstellen van de geactualiseerde business case is nog een keer naar alle inkomsten en kosten gekeken. Een van de aanpassingen is dat Nieuw Stadion een deel van de horeca zal outsourcen. Stadion en Feyenoord kunnen zich daardoor op hun kernactiviteiten focussen. Daar hoort ook bij dat de activiteiten en inkomsten van de Kameraadjes en van Het Legioen bij de BVO blijven. Ook is het aantal zakelijke stoelen verlaagd en in lijn gebracht met vraag zoals die naar voren komt uit het marktonderzoek van ISG. 

Bijdrage aan spelersbudget

Door tenminste € 30 miljoen extra eigen vermogen te verwerven voor de nieuwbouw wordt een vaste en jaarlijks te indexeren bijdrage van tenminste € 25 miljoen per jaar aan de spelersbegroting van Feyenoord mogelijk gemaakt. 

(Tekst gaat door onder de foto)

15317903_367625926904167_1325597829702304413_n

Gemeente blij met besluit

De gemeente is blij te horen dat er belangrijke stappen zijn gezet en is van oordeel dat deze voldoende uitzicht bieden op een business case die binnen de randvoorwaarden van de gemeentelijke position paper blijft. BVO, Stadion en gemeente Rotterdam hebben afgesproken dat de uitwerking ervan in goede afstemming zal plaatsvinden.

Volgende mijlpalen

De volgende mijlpalen voor het project zijn de selectie en het contracteren van de bouwer en de afronding van de financiering. De planning is dat dit eind 2019 wordt afgerond. Als dit is gebeurd en deze resultaten passen binnen onze uitgangspunten van het stadionplan, kan het definitieve go worden gegeven. De bouw start vervolgens als ook de benodigde vergunningen zijn verleend.