17-11-2021

Feijenoord XL en Rotterdam zetten volgende stap

Op de Provada, de beurs voor vastgoedontwikkeling, hebben stichting Feijenoord XL (FXL) en de gemeente Rotterdam eind oktober een samenwerkingsovereenkomst getekend. Daarin gaan zij samen de haalbaarheid van Feijenoord XL verder onderzoeken. ‘Met de ondertekening van het contract zijn we weer een stap dichter bij het realiseren van dit bruisende, groene stadsdeel.’, zegt FXL voorzitter  Hamit Karakus.

 

VAL_4601

Ambitie van Feijenoord XL

Een van de eerste opdrachten is een studie naar de verplaatsing van het rangeerterrein voor goederentreinen in IJsselmonde. Hierdoor kan ruimte gemaakt worden om Feyenoord City beter te verbinden met de omringende en achterliggende wijken Hillesluis, Afrikaanderwijk, Bloemhof en Feijenoord.

De ambitie van Feijenoord XL is om op de lange termijn (rond 2030) het spooremplacement IJsselmonde te overkluizen. Dat kan alleen als het goederenrangeerterrein verplaatst wordt.

Uit een eerder onderzoek blijkt dat de ontwikkeling van duizenden extra woningen, nieuwe arbeidsplaatsen en maatschappelijke voorzieningen rondom het nieuwe stadspark op de spooroverkapping sociaal maatschappelijk als een enorme impuls kan worden gezien.
De overkluizing biedt nieuwe kansen voor Rotterdam-Zuid op het gebied van leren, werken en wonen.