12-04-2019

Nieuw trainingscomplex: robuust en functioneel

De bouw van de nieuwe accommodatie van Feyenoord Academy en de amateurtak Sportclub Feyenoord ligt op schema. Er wordt hard gewerkt om het moderne, multifunctionele gebouw en de vijf velden (drie grasvelden, twee kunstgrasvelden) op tijd af te krijgen. Geplande opleverdatum: 31 juli.

(lees verder onder de foto)

MoederscheimMoonen_FeyenoordAcademy&Sportclub_Rotterdam_02

Foto: Impressie: MoederscheimMoonen Architects

“Het gebouw is inmiddels wind en waterdicht gemaakt. Op de eerste verdieping zijn nu ook tussenwanden geplaatst.” Raymond van Meenen, manager van Feyenoord Academy, is regelmatig op de bouwplaats te vinden. Vol enthousiasme vertelt hij over het gebouw: “Het is een bijzonder ontwerp, met veel glas, een overdekte tribune over de gehele lengte van 106 meter - de lengte van een voetbalveld – en het heeft ruim 1000 zitplaatsen. Er is echt over nagedacht.”

Dan heeft hij het bijvoorbeeld over de studieruimtes die worden ingericht voor spelers van Feyenoord Academy. Maar ook over de keuze om topsport en breedtesport in één gebouw te huisvesten. De samenwerking tussen Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord gaat prima”, aldus Van Meenen. “Maar ze vragen ieder wel om andere faciliteiten. Daar is in het ontwerp rekening mee gehouden. Met kleurgebruik en eenheid in stijl krijgt het gebouw, ondanks de verschillende toepassingen, toch één uitstraling.”

Gouden band

Trots is Van Meenen ook op de robuustheid van het gebouw en het praktische en functionele karakter, die hij, naast de clubkleuren rood, wit en zwart, beschouwt als typerend voor Feyenoord. Ook de gouden band van het logo komt prominent op de gevelband van het clubgebouw. Inmiddels hebben al veel trainers, medewerkers en sporters een rondleiding in het sportcomplex gehad. Ouders van spelers van de jeugdopleiding krijgen die gelegenheid bij de opening van het nieuwe seizoen in augustus, wanneer het gebouw in gebruik zal worden genomen.