Nieuw uitkijkpunt Eiland van Brienenoord Stadionpark
05-09-2019

'Maaspoint' voor Eiland van Brienenoord

Van Oord biedt de stad het allereerste Maaspoint aan: ‘het Waterwoud’. De zogenaamde Maaspoints zijn unieke kunstwerken waar Rotterdammers in contact kunnen komen met de rivier. Je kan hier echt de getijden, de kracht, de geluiden, de geuren en de natuurlijke waarden van het Maaswater ervaren. Het Waterwoud op het Eiland van Brienenoord is de eerste plek waar dit contact tussen mens en Maas wordt opgezocht. Van Oord biedt de stad het allereerste Maaspoint aan: ‘het Waterwoud’. Dit wordt de komende weken gerealiseerd aan de westkant van het eiland.

Kunstwerk

Waterwoud wordt een mooi kunstwerk met verschillende hoogtes. Dat sluit aan bij de getijden. Het laagste bordes maakt het mogelijk om een kijkje te nemen dichtbij de getijdenzone. Vanaf het hoogste bordes heb je straks mooi uitzicht over het water en de skyline van Rotterdam.

Werkzaamheden

De werkzaamheden zijn deze week gestart. Volgens planning moet Waterwoud eind oktober gereed zijn. Tijdens de werkzaamheden is de bouwlocatie afgezet. Het Eiland blijft wel gewoon bereikbaar.

Meer weten over de Maaspoints? Check www.maaspoints.nl

Waterwoud