Eigenwijs Rondje Stadionpark
25-02-2021

Eigenwijs Rondje Stadionpark

Studenten van de Hogeschool Rotterdam hebben zo hun eigen ideeën over het Rondje Stadionpark. En dat is nou juist de bedoeling. Want met die opdracht zijn ze de afgelopen maanden op pad gestuurd. Hoe kijken jullie aan tegen Rondje Stadionpark, wat mist er, wat kan beter, leuker, sportiever, of duidelijker, was de vraag die Buitenplaats, Feyenoord City en gemeente Rotterdam hen stelden.
 

Van QR-codes tot het gebruik van duurzame materialen

Hoe wordt het Rondje voor jong en oud aantrekkelijker om daar je kilometers te rennen, je yogamat uit te rollen of op je gemak je hondje uit te laten. Drie groepen studenten presenteerden onlangs hun bevindingen en dat was verfrissend. Van QR-codes die filmpjes laten zien over het getijdenpark, of de sportcampus, of iets vertellen over de directe natuur of toffe en vermoeiende rek- en strekoefeningen geven. Informatieborden met mooie, historische verhalen over de bijzondere plekken van het Rondje. Er is gedacht aan sfeervolle verlichting in het gras, of juist om hangplekken te ontmoedigen. Meer bankjes en prullenbakken gemaakt van duurzame en gerecyclede materialen. Ook over bewegen is goed nagedacht, die ideeën variëren van slalompaaltjes, betonnen tafeltennistafels, hinkelbanen voor de kleintjes en dubbele schommels voor de romantici.

Iedereen was onder de indruk van de ideeën en presentaties. Daarom wordt er serieus gekeken welke ideeën ook daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden.

Bekijk de presentaties

Moodbord Rondje - studenten