12-10-2021

De Kreek en het Rondje

Het Rondje heeft een nieuwe fase bereikt, want in september is begonnen in De Kreek. Bewoners en ontwerpers zijn in de afgelopen periode tot een definitief ontwerp gekomen. Ecologie, waterkwaliteit en verbetering van de biodiversiteit spelen een belangrijke rol in het ontwerp voor De Kreek.

De Kreek

Entree De Kreek nieuwste

Het Rondje in De Kreek wordt aan de Zomerlandzijde aangelegd voor wandelaars, skaters en sporters. Aan de andere zijde ligt het (brom)fietspad. Ook wordt de ecologische verbinding tussen Park De Twee Heuvels en het Eiland van Brienenoord verbeterd. Nu zijn er al veel sperwers en vleermuizen te vinden. En een vogelaar wist pas te vertellen dat hij in het afgelopen jaar al 62 soorten vogels heeft gespot in dit gebied.
Door flink meer groen te planten, wordt De Kreek een aantrekkelijke plek voor insecten, vogels en kleine zoogdieren. Ook de komst van een grote vlonder langs de waterkant van de Kreekse Boezem zorgt voor een mooie, rustige plek voor de bewoners van Zomerland en Sportdorp en bezoekers van het Rondje.

Wil je meer weten over het voorlopig ontwerp voor De Kreek, vorig jaar is er een filmpje gemaakt. Te vinden op https://www.stadionpark-rotterdam.nl/nieuws/de-kreek