Dag van de Architectuur in Stadionpark
26-05-2021

Dag van de Architectuur in Stadionpark

Stadionpark maakt dit jaar onderdeel uit van de Dag van de Architectuur Rotterdam. Op zaterdag 19 en zondag 20 juni kun je genieten van een complete architectuurreis door Rotterdam. In het bijzonder een reis door Stadionpark en Feyenoord City. Zet deze data dus maar in de agenda!
 

Zes stadsverhalen

Dit jaar is er speciale aandacht voor zes gebieden die nu in ontwikkeling zijn. Stadionpark is hier één van. Samen bieden ze een dwarsdoorsnede van de Rotterdamse architectuur en stadsontwikkeling. Dit zijn van Noord naar Zuid: Rotterdam Central District, Zomerhofkwartier, Maritiem District, Rijnhaven, Stadionpark en Hart van Zuid.

Je komt van alles te weten over de ontstaansgeschiedenis en de nieuwste ontwikkelingen. In het programma is er aandacht voor innovatieve stadsparken, de transformatie van pakhuizen, de verdichting met hoogbouw, de herinrichting van de openbare ruimte en natuurlijk de toekomstplannen.

Bekijk de architectuur door de ogen van architecten, historici en kunstenaars. Ga mee op pad met architectuurgidsen of verken de hoogtepunten zelfstandig met speciale audiotours en podcasts. Tijdens de Dag van de Architectuur is er voor ieder wat wils; of je nu een geboren Rotterdammer bent of de stad voor het eerst ontdekt.

Een tipje van de sluier… In stadionpark komen twee themaroutes, één langs groen en water en één langs bijzondere gebouwen. Beide geven ook een kijkje in de toekomst.

Praktische informatie

De dag van de Architectuur vindt plaats op zaterdag 19 en zondag 20 juni van 10.30 tot 17.00 uur. Dit jaar is het kleinschalig en veilig, voor de meeste onderdelen moet van te voren een ticket worden geboekt of een reservering worden gemaakt. Bij alle programmaonderdelen worden de geldende richtlijnen rondom het coronavirus in acht genomen.

Vanaf vrijdag 4 juni komen de eerste activiteiten online op de website van de Dag van de Architectuur. Houd deze goed in de gaten, want vol is helaas vol!

Uitkijktoren ism Maaspoint of waterwoud