Bij groen licht opent nieuw Feyenoordstadion in 2025
16-12-2019

Bij groen licht opent het nieuwe stadion in 2025

De directies en Raden van Commissarissen van Stadion Feijenoord en BVO Feyenoord hebben begin december in een gezamenlijke vergadering het stadiondossier besproken. Beide organisaties hebben in goede samenwerking besloten de werkzaamheden om het stadionplan te realiseren met volle kracht voort te zetten.

Aangepaste planning

klein_FEYENOORD CITY MASTERPLAN_04_New Stadium_Riverside Stairs_©LOLA_2019

Tijdens de bijeenkomst is vastgesteld dat, bij groen licht medio 2020, het nieuwe stadion haar deuren opent in de zomer van 2025, één jaar later dan tot op heden gepland. De latere openingsdatum is vooral het gevolg van de extra tijd die nodig is voor de aanvraag van de benodigde vergunningen. Ook is er meer tijd nodig voor de verwerving van gronden en uitplaatsing van huidige eigenaren en huurders. De aangepaste planning wordt binnenkort besproken met de betrokken partijen, waaronder de gemeente Rotterdam.

Goed voor Feyenoord

De komende periode wordt het Definitief Ontwerp door Stadion Feijenoord en de BVO beoordeeld in relatie tot het programma van eisen en de beschikbare bouwsom. Ook wordt de business case nader doorgerekend. Het uiteindelijke ontwerp van het stadion moet in alle opzichten goed zijn, dat wil zeggen: financieel, functioneel, iconisch en boven alles goed voor Feyenoord.