Ben Schopbrug feestelijk geopend
30-06-2021

Ben Schopbrug feestelijk geopend

De drie dochters van Ben Schop en wethouder Wijbenga hebben onlangs de Ben Schopbrug naar het Eiland van Brienenoord geopend. De nieuwe brug is vernoemd naar voormalig deelraadslid van IJsselmonde. Hij was een groot pleitbezorger voor een betere verbinding tussen het eiland en IJsselmonde. Vijftien jaar na zijn dood is de nieuwe brug er toch gekomen en mag daarmee zijn naam dragen. Voor de zussen Schop was dit een bijzonder en ook feestelijk moment.
 

Met de Ben Schopbrug is de verbinding tussen het Eiland van Brienenoord en IJsselmonde sterk verbeterd. Bovendien vormt het een belangrijke schakel in het Rondje Stadionpark. Deze recreatieve route van 5 km brengt je straks langs het Stadionpark, Park De Twee Heuvels, de Kreek en over het Eiland van Brienenoord.

Over Ben Schop

De Ben Schopbrug is vernoemd naar voormalig deelraadslid IJsselmonde Ben Schop (1941-2006). Van 1984 tot zijn plotselinge dood in 2006 maakte hij deel uit van de deelraad. Ben is geboren en getogen in IJsselmonde en is altijd in ‘zijn’ IJsselmonde blijven wonen. Hij zette zich in voor IJsselmonde en had een grote wens om het Eiland beter te laten aansluiten op IJsselmonde. Die droom is nu uitgekomen.

opening Ben Schopbrug 2