Beheer Eiland van Brienenoord overgedragen
26-03-2021

Beheer Eiland van Brienenoord overgedragen

Na 18 jaar draag het Zuid Hollands Landschap (ZHL) het beheer van het Eiland van Brienenoord over aan de gemeente. De herinrichting van het eiland vraagt om een beheer met aandacht voor allerlei zaken. Denk aan het onderhoud van het groen, de natuurvriendelijke oevers, de bruggen, het in goede staat houden van de paden en de vlonders, maar ook het legen van de prullenbakken en het creëren van een veilige omgeving. Dan is het logisch om alles bij één organisatie te houden en dat is Stadsbeheer in Rotterdam. Daarmee is het volledige beheer van het eiland terug bij de gemeente Rotterdam.
 

De Schotse Hooglanders

Voor de bezoekers van het eiland verandert er weinig tot niets. De natuur heeft en houdt voor een groot deel vrij spel. Het wordt geen strak aangeharkt park. De meest gestelde vraag: komen de Schotse hooglanders terug? Ja! Er komen absoluut hooglanders terug op het eiland. Het zijn alleen niet dezelfde dieren. De nieuwe grote grazers zijn van de gemeente Rotterdam. Wanneer ze precies komen is nog niet duidelijk; dat hangt af van de voortgang van de werkzaamheden, maar waarschijnlijk deze zomer al of volgend jaar.

Meer weten over de ontwikkelingen op en om het Eiland van Brienenoord? Meld je aan voor de nieuwsbrief over het Eiland van Brienenoord.

Eiland van Brienenoord 4kopie