Afscheid van het bruggetje
29-04-2021

Afscheid van het bruggetje

Het oude bruggetje aan het Zuiddiepje is in de afgelopen weken afgebroken. In 1961 werd de brug aangelegd om vanaf het Zuiddiepje het Eiland van Brienenoord te kunnen bereiken. Nu, 60 jaar later, is hij toe aan vervanging.
 

Stoere brug

Projectleider Marcel Walravens vindt het een stoere brug. ‘Het was een tijdelijke brug, gebouwd voor 15 jaar, maar heeft het gewoon 60 jaar volgehouden. Dat is echt heel kranig, hij kon nog steeds 15 ton aan gewicht hebben, dat zijn zo’n 15 Volkswagen Polo’s.”, grijnst Walravens. “Het is nu tijd om hem te vervangen. Er komt een mooie brug voor terug. Een vaste brug en alleen voor fietsers en voetgangers. We nemen daardoor ook afscheid van de brugwachter bij de brug. Voor het brugwachtershuisje is gelukkig een nieuwe bestemming gevonden.”
“Iets verderop ligt intussen al zijn nieuwe grotere broer, we noemen dat familie. Want ze lijken als twee druppels water op elkaar en het nieuwe bruggetje krijgt ook dezelfde mooie groene kleur. Voor de zomer heeft het Eiland van Brienenoord twee nieuwe bruggen, daar mogen we echt wel trots op zijn.”

demontage brug Zuiddiepje 1_arnoud Verhey