225 nieuwe bomen in Stadionpark
25-11-2020

225 nieuwe bomen in Stadionpark

Op woensdag 25 november hebben twee leerlingen van de Prinses Margrietschool samen met wethouder Wijbenga (Buitenruimte) de eerste bomen geplant op de Sportcampus aan de Olympiaweg. Daar komen 150 extra bomen te staan en krijgt Park De Twee Heuvels nog eens 75 bomen. Een gevarieerde selectie van zoete kers, eik, hemelboom, paardenkastanje, zachte berk, lariks tot zilverabeel. Zij zijn het sluitstuk van de herinrichting van het park.
 

Wijbenga plant eerste van 225 bomen in Stadionpark

Wijbenga plant eerste van 225 bomen in Stadionpark


Wijbenga is enthousiast: ‘Nog niet zo lang geleden was dit een stenige en rommelige plek van de stad, met het oude Claraziekenhuis dat gesloopt moest worden. Als je nu kijkt, weet je niet wat je ziet. Een indrukwekkende Sportcampus, waar Feyenoord traint en jonge amateurs sporten. Het is er echt prachtig geworden. Samen met de aanpak van Park De Twee Heuvels en het Eiland van Brienenoord, geeft dit een enorme groene impuls aan IJsselmonde. Als straks het Rondje Stadionpark gereed is, is dit een heerlijke plek voor alle Rotterdammers. Daar mogen we nu al trots op zijn.’

Rotterdam groener
De 225 bomen in Stadionpark is de grootste aanplant dit jaar in Rotterdam. Groen in de stad zorgt voor een mooier, gezonder en duurzamer leefklimaat. Bewoners kunnen lekkerder recreëren en bewegen in een groene omgeving. Het verhoogt de waarde van vastgoed en draagt bij aan biodiversiteit. En bovendien is een groene stad beter bestand tegen de uitdagingen van een veranderend klimaat met meer extreme regenbuien, hete en droge periodes. Rotterdam is overigens al groener dan je vaak denkt. Bekijk de pagina Groen in Rotterdam.

Boomplantdag Sportcampus_2_Arnoud Verhey