05-07-2019

20 tot 32 woningen aan rand Park de Twee Heuvels

Aan de rand van Park De Twee Heuvels komen tussen de 20 en 32 koopwoningen. Deze krijgen een kleinschalig, parkachtig karakter, waarbij de nadruk ligt op natuurinclusief bouwen.

 

Projectontwikkelaars kunnen vanaf deze week hun plannen indienen voor deze locatie. Begin 2020 maakt de gemeente bekend wie de winnaar is van de procedure en die mag dan zijn plannen voor de nieuwbouw aan de rand van Park de Twee Heuvels verder uitwerken.

Gezinnen

De woningen komen aan de noordrand van het park, op de plek waar vroeger de Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) twee boorlocaties had. Het project richt zich op gezinnen die willen wonen in een groen buurtje omringd door de natuur van een stadspark. De woningen passen in het duurdere segment en hebben een minimale oppervlakte van 120 m². Verder krijgen ze een open en kleinschalig karakter waardoor ze onderdeel worden van het omliggende groen. Dit betekent dat de architectuur terughoudend is in kleur en vorm en dat het omringende groen collectief is. De toekomstige bewoners krijgen een eigen terras of loungebank. De bewoners hebben dus geen grote eigen tuin, maar kunnen gebruik maken van het park.

 

Oren en ogen

Daarnaast moet de nieuwbouw zorgen voor meerwaarde in Park de Twee Heuvels. De toekomstige bewoners zijn straks de extra ogen en oren in het park. Dat vergroot het gevoel van veiligheid.


Daarnaast wordt er gelet op natuurinclusief bouwen. Dit is een vorm van duurzaam bouwen die bijdraagt aan de lokale natuurwaarden. Denk hierbij aan groene daken, nestkasten voor vogels en insecten, voorzieningen voor vleermuizen of (tijdelijke) berging van regenwater

Schermafbeelding 2019-07-05 om 10.49.54

Woningbouw Stadionpark

In het gebied komen in de toekomst veel nieuwe woningen: van appartementen tot eengezinswoningen en in verschillende prijsklassen voor verschillende doelgroepen. Ook worden een aantal woonmilieu’s toegevoegd die aantrekkelijk zijn voor groepen die nu Rotterdam-Zuid verlaten of negeren, zoals wonen in een parkachtige en/of sportieve omgeving en wonen aan de rivier. De woningen aan de rand van Park de Twee Heuvels zijn daar een voorbeeld van